2013. április 26., péntek

Levendula mag,magok 500db 1ft - Jelenlegi ára: 1 Ft


Levendula mag
English lavender
Kompakt, bokros évelő  növény hatalmas mennyiségű illatos levendula-kék virágot nevel minden évben. A levendula virágai kékeslilák vagy mélylilák, a növény felső részén virulnak. Elég csak megfogni őket, és kezünk egész nap illatos marad. Illata átható, tiszta és üde, egyszerre élénkít és nyugtat. Ez a fajta kiváló a szárításhoz. Igénytelen, száraz homokos talajon is megél, ezért alkalmas sziklakertbe is. A tetvek és a hangyák nem kedvelik a levendula illatát, érdemes kertünkbe telepíteni csoportosan a növényből. Ősszel vagy kora tavasszal vágjuk vissza körülbelül a kétharmadára, a fás részeknél már ne vágjuk le.
Felhasználása:
Nyáron nem csak molyűzésre és illatosításra használhatjuk, hanem pikáns fűszerkeveréket is összeállíthatunk belőle.
A lila virágok jól mutatnak desszertek, hűsítő italok díszeként. A friss vagy szárított virágot keverhetjük tejszínhabba, amit aztán friss gyümölcsre téve tálalhatunk. Fehér bort vagy pezsgőt is ízesíthetünk levendulával: egy-két hajtást áztassunk az italba néhány percre. A levendulavirág forrázata hatásos nyugtatószer, segít álmatlanság és ideges gyomorpanaszok esetén is egy - két levendulahajtást elrejthetünk a porcukorba is, egy-két hét alatt összeérnek az ízek és az illatok.
A vetőmagot fólia alatt vagy lakásban ültessük. Nyomja bele a vetőmagot a talajba, de ne takarja be. Fényben csírázó. Ne használjon a páratartalom  megnövelésére zacskót vagy kupolát. Tartsa a vetést 18C fokon, csírázás 2-3 hét alatt. A csomag tartalma 500 db mag.


Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2013-05-14 08:37
. Levendula mag,magok 500db 1ft - Jelenlegi ára: 1 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése